Típico Mole Mexicano Estilo Mi Abuelita
Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Típico Mole Mexicano Estilo Mi Abuelita. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Típico Mole Mexicano Estilo Mi Abuelita is one of the most well liked of current trending meals on earth. It is easy, it's fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions daily. Típico Mole Mexicano Estilo Mi Abuelita is something that I've loved my entire life. They're fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Típico Mole Mexicano Estilo Mi Abuelita, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Típico Mole Mexicano Estilo Mi Abuelita delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Típico Mole Mexicano Estilo Mi Abuelita using 20 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.
hoy les com parto esta rica receta que viene de generacion en generacion en mi familia espero y les guste. haz click aquí para ver la preparación https://www.youtube.com/watch?v=hdAz5SwCgcQ&t=188s
Ingredients and spices that need to be Get to make Típico Mole Mexicano Estilo Mi Abuelita:
- 5 chiles anchos desvenados
- 6 chiles guajillos pequeños desvenados
- 2 clavos de olor
- 6 pimientas gordas
- 6 almendras
- 3 dientes ajos
- 1 trozo canela
- 2 cucharaditas harina
- 2 cuchraditas de consomé de pollo
- 2 a 3 cucharadas vinagre
- 3 jitomates medianos
- 1/2 tostada
- 10 galletas saladas
- 1/2 cebolla grande
- 2 triángulos de chocolate
- 1 punito pequeño de cacahuates
- 3 a 5 cucharadas de aceite para freír el harina
- aceite el necesario
- agua la necesaria
- al gusto carne cocida
Instructions to make to make Típico Mole Mexicano Estilo Mi Abuelita
- Alistar cada uno de los ingredientes en una cazuela de preferencia profunda, agregamos 6 a 8 cucharadas de aceite y doramos un poco los chiles, ojo solo un poco si dejas quemar los chiles arruinaras el mole, sacamos los chiles y reservamos en la misma cazuela, doramos las galletas y la tostada por ambos lados y retiramos de la cazuela.
- Agregamos a la cazuela el trozo de canela, los cacahuates, almendras, la cebolla y los ajos dejamos dorar por 1 minuto moviendo de vez en cuando.
- Después de trascurir el minuto, agregamos los jitomates picados y freímos por otro minuto más, después agregamos agua hasta que se cubran por completo el jitomate y los demás ingredientes, agregamos los chiles, la tostada y las galletas hasta que hierva.
- Cuando estén blandos los chiles ponemos todo con toda y agua dentro del vaso de la licuadora y agregamos los clavos, pimienta, chocolate, vinagre y el consomé de pollo. Mezclamos, si le cuesta trabajo a la licuadora mezclar agregamos más agua hasta que esté completamente mezclado todo.
- En una cazuela profunda agregamos 5 cucharadas de aceite, esperamos a que se caliente y agregamos el harina hasta que tome un color café claro, cuidado de no quemar el harina, vertemos la mezcla de la licuadora.
- Revolvemos muy bien y ponemos un poco más de agua, hasta obtener la consistencia deseada, este es el momento de probar para ver si le hace falta sal si es así agrega al gusto y deja hervir por 4 minutos.
- Puedes agregar la carne al gusto, ya sea introducir la carne en el mole o servir la carne en el plato y rociar con el mole la carne. Ya es al gusto, pero sabe riquísimo.
As your experience and self-confidence grows, you will find that you have a lot more natural control over your diet regimen and adapt your diet to your personal tastes over time. Whether you wish to offer a recipe that makes use of fewer or more active ingredients or is a little basically zesty, you can make simple adjustments to achieve this objective. Simply put, begin making your recipes on schedule. When it comes to standard food preparation abilities for newbies you don't need to discover them yet only if you master some simple cooking techniques.
This isn't a full overview to fast as well as very easy lunch recipes however its excellent food for thought. Hopefully this will certainly get your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing way too many square meals on your journey.
So that's going to wrap it up with this exceptional food Recipe of Any-night-of-the-week Típico Mole Mexicano Estilo Mi Abuelita. Thank you very much for your time. I am sure that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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