Pozole rojo estilo mexico

Pozole rojo estilo mexico

Hello everybody, it is me, Dave, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Pozole rojo estilo mexico. It is one of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Pozole rojo estilo mexico is one of the most favored of current trending foods in the world. It's easy, it's fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. Pozole rojo estilo mexico is something which I've loved my whole life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Pozole rojo estilo mexico, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pozole rojo estilo mexico delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pozole rojo estilo mexico is 20 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pozole rojo estilo mexico estimated approx 4 minutos.

To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Pozole rojo estilo mexico using 10 ingredients and 17 steps. Here is how you can achieve that.

En esta receta no les doy tiempo exacto porque las carnes como el maíz algunas veces tardan diferente tiempo para cocerse. En este pozole me llevó acerca de 5 horas. Algunas veces dura solo 4 horas. Pero esta riquisísimo. Si se les hace muy difícil cocer el maíz pueden usar el precocido el de bote. Las cantidades de carne eso es a tu gusto.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pozole rojo estilo mexico:

  1. 4 libras maíz de color
  2. 2 cabezas ajo
  3. 2 conosome de pollo
  4. 40 chiles guajillos
  5. 1 cebolla
  6. pata de puerco
  7. costilla de puerco
  8. espinazo de puerco
  9. al gusto sal
  10. orégano

Instructions to make to make Pozole rojo estilo mexico

  1. Primero limpiar el maíz quitar todo el maíz que este picado o quebrado.
  2. Poner agua a calentar y poner el maíz y agregar una cucharada de cal. Cuchara grande.
  3. Menearle bien hasta que quede bien mezclado.
  4. Mezclar constantemente para que todo el maíz se cosa parejo,cuando agarras el maíz y lo aprietas y se quita un cuerito muy delgadito apágalo y tápalo.
  5. Dejar reposar unos 10 min. Y pasarlo a un colador y limpiarlo, va salir agua amarillosa debes lavar el maíz muy bien hasta que salga el agua transparente
  6. Poner una olla mas grande con agua en la lumbre es en la que vas hacer el pozole. Cuando este caliente poner el maíz ya bien limpio. Y agregar las patitas de puerco porque son las que duran mas para cocerse tapar y dejar un rato.
  7. Va a soltar una espuma tienes que quitársela con una cuchara.
  8. En otra olla pon a calentar agua y pon los 20 chiles guajillos a coser.
  9. Licuar los chiles y agregarles 10 dientes de ajo y orégano. Yo puse la cantidad de la foto. Cuando esté licuado colarlo y reservar.
  10. Cuando este hirvieron el maíz y las patas y ya hayas quitado la espuma agrega 2 cubos de consomé de pollo (esto es para que agarre sabor y un poco de sal las patas porque si le ponemos sal el maíz va a quedar duro por la sal.)
  11. Cuando agarres una patita de puerco y mires que le encajas un palito y no esta muy dura es tiempo de poner la carne restante
  12. Dejar hervir unos 20 min. Y ponerle el chile y sal
  13. Limpiar 1ajo y la mitad de 1cebolla y agregar.
  14. Dejar hervir hasta que la carne y el maíz estén blanditos.
  15. Picar repollo, cebolla y rábanos.
  16. Cuando tu pozole ya este blandito servir en un plato.
  17. Agregar repollo cebolla rábanos limón y salsa acompañar con tostadas y listo.

As your experience and confidence expands, you will find that you have much more natural control over your diet regimen and adapt your diet plan to your personal tastes over time. Whether you intend to serve a recipe that uses less or more components or is a bit basically hot, you can make simple changes to accomplish this objective. In other words, begin making your dishes on schedule. When it comes to standard food preparation skills for beginners you do not need to learn them however just if you grasp some straightforward cooking techniques.

This isn't a full guide to fast and very easy lunch dishes yet its excellent food for thought. With any luck this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of square meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Super Quick Homemade Pozole rojo estilo mexico. Thank you very much for your time. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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